U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pinsa met spinazie, zoete aardappel, salami en mozzarella

15 min bereidingstijd
6-8 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 225 g Aviko Zoete Aardappel Blokjes
  • 2 pinsa’s (koelvers)
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g)
  • 1 rode paprika
  • 75 g cherrytomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 100 g spinazie
  • 50 g salami (vleeswaren)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Bakplaat

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 240 ºC. Leg de pinsa’s op de bakplaat. Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de paprika in ringen. Halveer de tomaatjes.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
  • Beleg de pinsa’s met de spinazie, de mozzarella, de salami, de paprika, de cherrytomaatjes en de zoete aardappelblokjes. Bestrooi met de oregano en zout en peper naar smaak.
  • Bak de pinsa’s in de voorverwarmde oven in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  • Pinsa is een traditioneel platbrood uit Rome, dat het beste van pizza en focaccia combineert. In de oven wordt het deeg lekker luchtig met een knapperige korst. Beleg je pinsa net als een pizza: buonissima!
  • Tip: Liever zonder vlees? Laat de salami weg en bestrooi met wat grof gehakte walnoten. Ook lekker: zachte geitenkaas of groene pesto.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 625 kcal
  • 27 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 68 g koolhydraten
  • 24 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 2,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen